Tuesday, 30 April 2013

bye bye koopkpmbp

rasa baru sekejap je kat kpmbp ni..
rasa baru je sampai kat kpmbp nie..
aim utama dtg sini ingat nak lepak2 jep
jaga along aku yang sarat pregnant..
tapy tuptup dapat keje kat koopkpmbp.
tue namanyer--> semuanyer keje Allah s.w.t..
mesti nanti rindu kat warga kpmbp..
*URGH!!! 
&^%#%^**&^$#
oh God , beratnyer hati nak mengorak
langkah tgglkn kpmbp..
many thing i've learned..
many thing i got
 i've spent all my time at kpmbp..

mata nak ngis.. hehe..x dek la mke bgn tido.. 
*hahaha

*ohhhhhh many many many moment i got at kpmbp..
seriously rasa nak nangis.. but i must move on for my life..
*wawawawa :'(
i really don't want to say good bye to any of  u 
terutama "people kpmbp"

cebisan kisah aku di kpmbp 
detik2 terakhir di sini

nampak tak nakal aku..
time keje still bole snap2 pic.. 
hehe..
*jangan jelly-II dgn itee tau.. hehe..
(saya x se-cute puan at lua sane >,< )

hehe disetiap persegi akan ade picha aku..hhee..
epps! jgn kata aku curik tulang..
time nie x dek orang okies.. :-P

hye lalala..
aku suke sebut lalala or lululu..
sehari x sebut mmg x sah.. 
hehe.. 

alamakkkk sape nie!
blue+white.. i love it..
cinta awokkk

kitten nie baru jep lahir di muka bumi..
kisah dia cm niey..
      pepagi aku buka koop tiba2 ade mak kucing nie jinjit (eh yekk ke bhsa aku nie? )
      mak die nie gigit die cm nak crik tempat berlindung..
      aku pon ambik anak die.. cian kena gigit then aku letakkan kat dalam kotak..
      mak die dah berbunyi2 wisau anak die aku curikk..
      hehe aku ckp lembut.. *tak la, nak letak baby dalam kotakk, jangan la marah..
      hehee.. cra aku ckp uw da mcm mak kucing tuh manusia..
      time tuh tak pk ape.. men ckp je.. haha padahal kenyataan nye kucing tuh ukan leyh cakap..
      tapykan setiap aku cakap mak kucing tuh ikot je.. teror.
      *K.A.G.U.M jugak mula2..
      hehee. moral stories --> binatang pon sayangkan anaknyer.. <3


nie mak die.. mula2 die bwk sekor.. tgk2 petang tuh ade lagy.. 
*total --> 3 ekor kitten 
i love it.. !
kitten niey sume putih...
aku dah la suke kucing warna putih..

tengok betapa sayang nyer aku.. yap ade bumbung aku buatkan..
yang tak tahan tu..
*KUCING DI DALAM
hehe.. sebenarnye aku wisau
ade pokcik mokcikk ambik kotak nie buang tanpa check dulu
isi dalamnyer..hehe


rumah kitten-III tadii.. hehe


kalau korang perasan ada nama aku...
*NUR IZZATI ABDULLAH SANI..
hehe.. 
so boss boleh tahu sales aku jual dlm shari brape.
hehe.


pintu depan koopkpmbp..
hehe.
*P.E.R.H.A.T.I.A.N
disini ad jual topup celcom, digi dan maxis..
hotspot tok wifi pon ade di jual disini..
printing servis pon ader
ehh fotostat pon ader..
moh dtg beramai2..
(hehehe cm iklan da)


banyak tak gula-II..
student-II sini suke beli gula2..
kate dieorang t aku continue study wajib ade gula2 tok 
hilangkan ngantok dalam kelas. hehe..
(baek abang-II & akak-II t saya buat jugak)

buku reload..
sepanjang aku kerja aku burn duit nak dekat rm30 
gantikan topup yang salah hantar..
ai maklom la sbb tinggalkan no..
silap hantq mmg nanyer ar.. haha
tak pela aku jugak cuai.. kang da kena gantii..
hehe


mesin fotostat..hehe.. dua2 mesin nie
da macam kawan baek aku..
sbb ary2 aku gunakan diorang..
kertas tersekat da normal da bg aku,,
kengkadang aku bebel kat mesin ni.
*tolong la baek2.. plez... nak cepat siap fotostat.
hehe.. so mesin ni troz jdi baek.. hhe.. thankz mesin
love u mesin!


peti minuman yogurt,,
hehe.. byk x..
lagy2 yogurt mmg feveret aku..
*gemuk aku ary2 aku beli semata mata nak
makan yogurt.. heee.

rak ubat-II..
hehe..sape kata kita akan sihat selalu.
kenkadang Allah uji kita dgn penyakiitt..
*student sini kalo sorang dmm mmg amai la
ecoknya beli ubat.. hehe..
cian dieorang..kadng2 dtg koop nak beli ubat
dalam keadaan muke merah2..
hidung merah2..
hehe

jajan lagy... hehe..


sudut alat2 tulis kot.. haha..
mcm2 ade kat sini.. tapy aku x snap sume la..hehe


dan akhirnya kaki ini bakal melangkah meninggalkan alam 
part time aku di koopkpmbp..
terima kasih warga kpmbp..
sayang korang..
terima kasih tak sombonkk..
if tak dek aral melintang 
kita berjumpa lagy..
love u so much..
the bye bye is sure to be the hardest part
for me to saying it..
move on 
for my future..
see u all again
next time..
in sya Allah....
ada jodoh tak kan ke mana bak
kata orang tua-II..
bye bye kpmbp !
loveeeeeeeeeeeeee u olllzz


Saturday, 27 April 2013

koopkpmbp ke matrikulasi perak


dah lama tak update blog..
rindu blogging memang ade.
tapy nak wat cam ne sibuk dgn kehidupan skrang nie..
isnin hingga jumaat keje..
so x menyempat nak bka blog..

jadual kerja
isnin-khamis : 9.30 - 4.30
jumaat : 9.30 -1.30

jadual hujung minggu
sabtu & ahad : jengjalan dgn family along or alek pahang

pack kan jadual aku.. berfb pon curik2 masa.. kengkadang 
buka fb,tpy aku tido.. 
boleh dikata kan tiap 2 hari
aku akan tertido time tgh taip2 kat fb..
haha..

 
apakah ini?? ha? haha
ni la tempat aku part time..
koperasi kolej profesional mara
bandar penawar..
sesangat best sbb orang kat sini baek sgt2..

cerita sebenarkan -->hari mula mula kerja ramai orang ingat aku student sini..
bila aku cakap aku bkn student sini amai lak budak2 ni (eh sory lupe aku lagy muda)..
pembetulan akak-II & abang-II kat sini panggil aku akak.. hehe.. padahal aku lagy 
muda dari dieorg..hari2 tahan gelak.. hehe..masuk minggu kedua ramai orang da
tahu aku ni 18 tahun & ramai juga tahu aku ni adik sir zaki & madam nadia..
hari2 ade jer student yang mencungkil rahsia sbb tak paham aku ni adik 
sir azaki atau adik madam nadia.. aku pon cerita la, aku ni adik ipar sir azaki dan 
aku adalah adik kandung madam nadia,, sir azaki kahwin dgn akak sulung aku..

ni lah family along aku.. 

yang depan sekali tue abang aku
yang tengah2 tue angah aku
da yang belakang sekali adalah akuss..
hehehe.

masuk minggu kedua aku kerja da ramai tak panggil aku akak..
dieorang selalu sakat sakat aku..
best giler sbb student kpmbp ni sangat2 tidak sombong..
yang best lagy makcik2 cafe bek dgn aku..
so senang la aku bershopping2 di gerai mknan dieorg.. 
sangat2 best la kat sini.. orang orang kat sini tak sombong..
yang best lagy apabila aku ad kawan..

akak2 yang rapat dgn aku kat sini..
kamoo semua sentiasa di hati..
lep lep sangat..


nie kak fay.. hehe.. die baek jugak dgn aku.. 
thankz akak baek dgn zaty ..
lep u


ni gopal nama die.. haha.. budak nie tacinkk
mke die x dek..
haha die ni baye akak2 kat pic atz
nan pic bwh niey se..
haha.. die bkn pkwe aku ae....
pokcikkk ni da ad awekk..
die baek dgn aku je.. selalu kena mintak mcm2.. tapy x pena dapt.. haha.
haha mintak jek lebih2.. tapy x nak pon
sjeje kod men2.. eh gopalll
eh silap ahmad faiz muzaffar thankz x sombonk dgn akuss 

sayang dieorang sgt2..
semoga dapat berjumpa lagi..
thankz jaga zati dgn baek..
love u all 

hari berganti hari..waktu semakin berlalu..
25 april 2013 jam 4 petang..
akhirnyerrrr
aku dapat twaran ke matrikulasi perak aliran sains..
hati mmg gembira tapy ade juga sebak sbb 
sekejap je rasanyer kat kpmbp nie..
aku hanya ada waktu di sini sampai 3 mei je..
aku kena alek ke pahang uruskan sgala2 yang berkaitan
dgn matrik.. berat hati nak tinggal kan kpmbp.. 
27 mei bakal aku daftar kan diri di matrik perak..
hati takot sangat ..
yela aku tahu aku tak dek la pandai mane.
wsau sgt2 sbb amai yang straight A pergy sane..
aku takot sgt pada mulanyer.. 
tapy ramai yang support aku dri belakang,
cikgu2 pon nsihat gunakan peluang yang ade.
peluang nie cuma sekali..
so makin berbuak2 nak pergy..
tapy dalam masa yang sama
hati rasa takot .
tak pela aku akan cuba yang terbaek..
aku percaya Tuhan tue ade sntiasa dgn aku..
in sya Allah aku pon bole berjaya..
amin. doakan aku yerrr.. :)

tempat yang bakal aku jejak kan kaki
untuk menimba ilmu..
Ya Allah kau tutunkan la perjalananku
dengan rahmat mu..

harap-harap aku boleh biasakan dgn keadaan disini dgn saki baki pengalaman
duduk asrama dulu.. in sya Allah aku akan berjaya.. amin.. 

Friday, 8 June 2012

hari bahagia bagi angah

tanggal 26 mei 2012 terikat la sebuah ikatan yg suci...
(ceh wah ayat x boleyh bla toii da ah bm aq hancus
ade haty nk berbahasa baku)
fuhhh!!! hari nie la paling aq penat sbnrnyer kne 
urus itu kne settle an yg niey la...
maklum lah aq kn adik bak kata kakak aq niey.. 
kalo ko bce entry nie..
 jgn mrh k,, t ceepaat tua..
wekkk :-P die tnya aq "dik chantekk x mini pelamin angah niey? "
aq saje je kate "x pon" haha sje je x nk die bgga.. 
tapi hakikat nyer chantek...
ha adik bg 5 bintg ngah,,, sje je x nk puji awal.. 
nie da leps mjlis bru puji.. haha
btw smga berbhgia bsma capital mzm.. amin.. 
smga korg apy smpai akhr hayt.. ad jdoh x kn kmne...
nie pelamin.... chantek kan...

kakak aq nadia nama die... aq pgil die angah,, kadang2 aq pgil dia je.. haha..
(byk ag sbnrnyer nma gelaran die yg aq bg)
h.e.h.e.h.e ^_<

damia awal2 pagy da rasmi dulu..
"angash dok belakang...
mia dok sini, ucu dok sini (mean kt tpi die)"
sambil tepuk2 tempat duduk tuh...

nie la kakak aq... nadia binti hj abdullah sani
skunk die da have been taken by capital mzm

acara sarung kan cincin..
merisik dan tunang...
penuh r tgn dgn cincin.
angah nk 1.. haha.

nie hantarannyer..... 

kakak aq dah jadi tunangan org..
ha tuh capital mzm... da cm bru pas nikah dah aq tgk..
 tpy per pon so cwettttt
^_____^

hantaran dari pihak perempuan.. chantekkk kn..
^___________^

wah npknyer NOARA da x dek idea dah la nk sharekn lgy...
NOARA tgh dmm,, niey terjga boxan update blog yg dah bersawang...
jam da menunjukkn pukul 3.25 a.m
dan bertarikhkan 9.6.12....
okiesh la.. bye my blog.. tq cz spent our time to read this entry..
see u all again..
>______________^


Wednesday, 11 January 2012

HYE nie tipssss 4 rpt dgn seseorg

assalamualaikum bloggers !
tips to be share dengan korang hari ini ialah macam mana nak lebih rapat , 
mesra dengan seseorang yang baru kite kenal . 
since korang baru nak berkenalan dengan lebih rapat kan . 
please take note apa yang aku nak cakap ya ? ;) tips ini berjantina unisex .
 maknanya dua alam . akan tetapi aku merasakan yang penulisan aku ini 
lebih merujuk kepada lelaki . yelahh tak kan perempuan lak 
nak buka langkah dulu kan ? aiseyyman :)

1. jangan gelojoh atau terburu - buru
dalam dunia sekarang ni , ramai akan terburu - buru bila 
dah jatuh hati dekat 
seseorang . yela . takut kena sambar dengan orang lain . 
sampai masa , time itu  juga nak nombor handphone la . 
nak pm atau chat kat fb sampai lebam . 
untuk orang yang baru nak berkenalan dengan seseorang .
 please . jangan gelojoh tau . perempuan tak suka lah seseorang 
yang macam desperate je . kita mesti steady beb ! cool je :) 
nak minta nombor handphone adalah caranya . 
jangan sampai memaksa . gentleman la sikit . 
kenalkan diri kita dan cakaplah kita nak berkenalan . 
kalau dia sombong atau nak tak nak je layan . 
sendiri mau faham la kenapa . hahaha .

2. usik - usik sikit
huuu , usik - usik ni pun kenalah tengok kiri dan kanan dulu tau .
 jangan hentam keromo je . mana tahu ada orang tak boleh nak bawa gurau . 
dah jadi kes naya kan . elok dapat kawan , terus tak dapat . 
dah duduk tepi dinding menangis kecewa . haha . 
kalau macam tak ada idea nak usik apa kan . 
cuba cerita benda yang menarik perhatian atau ceritakan kisah kehidupan korang . 
mesti si dia macam nak sangat tahu kan . yelah . 
orang perempuan kan suka dengar cerita orang :D lepas itu kan ,
 buat lah unsur suspen yang melampau sampai diri si dia rasa excited sangat nak tahu .

3. pandai berkata - kata
haha . kebiasaan orang lelaki kan mesti gagal kat part ini . 
korang tahu tak , seakan mereka ni macam tak tahu nak cerita 
apa bila dah berjumpa dengan perempuan . 
kononnya lidah kelu seribu bahasa la kan ~ oleh itu korang kenalah
 pandai cari idea untuk memulakan perbualan . tak kan korang nak 
duduk keras je macam batu . contoh : kalau masa tu korang pergi 
playground makan aiskrim kan ,
korang cakaplah - ''ei , kenapa la kon aiskrim ni bentuk kon ? 
dah tu majoriti mesti warna cokelat je kan . mesti orang yang 
cipta kon aiskrim ni suka main pasir kan , sebab tu warna cokelat je 
kon aiskrim kat dunia ni . awak masa kecil suka main pasir tak ?
 " walaupun bunyi macam seakan merepek je , 
sekurangnya dari situ mesti akan ada wujudnya interaksi antara satu sama lain . mueheheh .

4. biar dia rindu
last tip macam ni la pula . biar sampai si dia rindu . hahaha . 
macam mana nak buat ya ? dalam kita nak berkenalan 
dengan lebih rapat dengan seseorang , mesti kita akan selalu 
berhubung . cuba nanti satu masa atau satu hari itu, korang tak 
berhubung dengan si dia langsung. lepas itu cuba tengok 
reaksi si dia . kalau si dia pun sama senyap , alamat bahaya la tu !
 maksudnya korang ini hanyalah insan biasa di hati si dia . 
tapi kalau si dia mencari mesti si dia rindu kan :D

so guys , keep on trying ! 

ini sahaja , 
thanks for reading :)

TIPS MEMUJUK ORANG TERSYGGGGGG


assalamualaikum ! Oleh kerana lelaki kalau merajuk , buruk rupa ! 
tapi kalau perempuan merajuk , 
cute sangat rasa comel je ~ HAHA :D
 akhirnya dokter cinta NOARA ingin buah fikiran 
cara-cara nak memujuk lelaki kalau merajuk !
 bagi girls yang comel pula , 
renung-renungkanlah entri ini terutamanya bagi
 mereka yang sedang bercintan cintun ♥ 
sebelum kita semua mengetahui cara untuk memujuk ini , 
kita harus tahu 
apakah menyebabkan seorang orang 
yang bergelar lelaki itu merajuk . 
dia mungkin merajuk disebabkan :-

1. cemburu
yeah , ini faktor utama kenapa dia merajuk. 
dia cemburu disebabkan ada 
sesuatu yang cuba mengambil
 korang daripada dirinya . sebagai contoh : 
kawan dia nak usha korang untuk dijadikan gelpren .

2. tak dapat apa yang dia inginkan
dia inginkan sesuatu daripada korang , 
tetapi korang tidak memenuhi permintaannya . 
sebagai contoh yang terbaik , 
dia teringin makan tosei ,
 tetapi korang nak makan nasi ayam .
 jadi , dia pun merajuk sebab 
dia hendak jugak makan tosei ! fuh parah !

3. ada orang lain lebih hebat daripada dia
kadang-kadang dia merajuk 
untuk dapatkan perhatian korang ! 
dan adakalanya , 
dia merajuk sebab marah dan tidak selesa .
 untuk mengatasinya , 
dia perlukan korang disisinya ! 
akan tetapi
 dia guna cara agak licik
 iaitu dengan MERAJUK !

jadi ,
 bagaimana nak pujuk pula kaum lelaki
 yang gedik ini ? 
ini cuma tips dan panduan
 daripada dokter cinta NOARA♥

1. terangkan perkara sebenar
sebenarnya lebih mudah
 berkata benar daripada berdusta .  
Ceritakan kepada dia apa 
yang berlaku pada korang dan
 tanya padadia kenapa dia merajuk . 
berterus teranglah dalam
 perhubungan korang . 
janganlah berselindung .
 percayalah ,
 akan lebih banyak kebaikan
 daripada keburuka
n bila berterus terang ini .
 ini juga bermaksud
 korang menunjukkan bahawa 
anda menyayangi dia.

2. bertolak ansur dan bijak membuat keputusan
memang susah
 untuk kita bertolak ansur 
tetapi tidak bermakna
 kita kalah sekiranya kita mengalah .
 dalam situasi sebegini , korang haruslah 
bijak dalam menentukan keputusan. 
andai dia merajuk dan korang tidak berjaya
 memujuknya ,
 gunakan cara korang yang tersendiri
 dalam memujuk hatinya 
. dengan ini , 
korang kelihatan bijak dan bergaya
 dalam membuat keputusan.

3. panggil nama gelaran yang manja dan tip top
manis tidak semestinya manis bukan ?
 ketika dia tengah merajuk , 
cuba korang bergurau senda
dengan dia dengan 
menggelarkan dia
 :- bucuk , bacin , masam dan sebagainya . 
pada masa yang sama , 
selit-selitkan ayat-ayat power korang
 dalam perbualan
 tetapi masih mengekalkan gelaran
 yang manja dan tip top itu !

4. nyanyikan lagu buatnya
ini ialah tips dan panduan
 paling terakhir yang paling ultimate . 
kalau ditanya ,
 berapa ramai yang sanggup 
nyanyi untuk kekasihnya ? 
pernah tak korang nyanyikan lagu 
untuk kekasih korang ? 
mungkin jawapannya ramai 
yang mengatakan tidak . 
korang try la ! 
nyanyi dan berduetlah dalam telefon , 
mesti dia akan tersenyum dan ketawa 
walaupun suara korang macam petir -_-
 hee dengar suara buah hati
 pasti menghiburkan dirinya .

selamat mencuba ! ini hanya tips dan panduan sahaja .
 kalau tak jadi , 
dokter cinta NOARA ♥
 pon tak boleh nak buat apa .
 yang penting cuba dulu  ,
 oke ?
 terima kasih 
kerana membaca :')

Saturday, 31 December 2011

hye happy new year sayang

Hye! and assalamualaikum 4 all reader..
urm,,, 2011 sudah tutup bku..
byk kenangan 2011.
rasa belum puas ag nak buat dalam 2011..
( tuh la byk cgt honeymoon, aii maklom lah bdx form4... tpy tuh dlu lah..)
skrang ------------> dah jady candidate 4 Spm
ohhhhhhhhhhhhhh encik spm knp lah ko cpt sgt dtg...
rasa bru smlm dpt result encik pmr...
ayoyoyoyoyo.. adush.. (rasa cm batu jatuh ats kpla)
dah besar, dah matang, dah tua, dah senior kpda adik2 junior
dah x boleyh men2 dah...
kena fokus2.... x dek masa tok men2 dah..
encik spm buas..
kna jinak kan kalo nak dpt straight A's..
insyllh.. amin.... 
usaha + tawakal = success.. insyllah.. amin..
2012....


‎2012 : I will smile for the happiness , not laugh 
, I will hurt for the sadness , not cry ,
 I will respect for the haters , stay with the lover
 ♥ HAPPY NEW YEAR GUYS :) MAY ALLAH BLESS !

kte2 semangat for 2012....

tutup bku 2011 and hadapi 2012 dgn smgt bru,azam bru, kehidupn yg bru..
mst look forward ae syg.. :)







Wednesday, 21 December 2011

disebalik bunga ros




MERAH
Warna yang paling laku kat kedai bunga, ros merah melambangkan
 cinta abadi yang penuh romantis dan ghairah. Love is forever gitu. 
Tapi tahukah korang bunga ros merah juga melambangkan tanda 
terbukti keberanian dan sebagai tanda mengucapkan tahniah. Korang
 boleh gunakan bunga ros merah ni untuk membuatkan malam korang
 lebih hangat dan bernafsu~~~


PUTIH
Bunga ros putih melambangkan kesucian, kehormatan, privacy dan jugak 
tak bersalah.Bunga yang biasanya boleh dilihat waktu hari perkahwinan 
ini juga melambangkan yang pemberi bunga berwarna putih ini juga 
seorang yang berniat tulus ikhlas dalam perhubungan. Kalau nak beri aku 
bunga, sila beri bunga ni yek.

PINK
Bunga ros pink melambangkan korang gay. Tipu je. Ros pink membawa
 maksud romantik, kebahagiaan dan kagum terhadap seseorang. Kalau 
korang minat pada seseorang, korang boleh gunakan ros pink ni sebagai tanda 
yang korang ni merupakan secret admirer si dia. Kalau korang nak ucapkan terima 
kasih yang teramat sangat, ros pink ini juga pilihan yang tepat kerana melambangkan
 penghargaan dan terima kasih. Tapi bagi lelaki kalau nampak ada lelaki 
selit bunga ros pink kat poket baju dia, jauhlah dia yek. 


KUNING
Ros kuning boleh jadi ros paling dibenci kerana ianya melambangkan 
persahabatan. Jadi, kalau tak dapat ros merah, tapi dapat ros kuning, 
faham-fahamlah yek. Tabahkanlah hati tu, lepas tu korang balas kat 
si pemberi bunga ros kuning ni dengan bunga ros hitam, mesti dia gelabah.
 Sebab apa? Sila baca kat bawah. Selain tu, ros kuning ni melambangkan 
selamat datang/ welcome back dan juga sesuai untuk diberi kepada yang baru
bergelar ibu dan juga mereka yang bergraduasi. 

PEACH
Ros berwarna peach membawa maksud yang hampir sama dengan ros pink, 
iaitu melambangkan rasa syukur. Ia juga sesuai untuk diberi ketika 
menziarahi orang yang sakit sebagai tanda korang simpati terhadap dia. 
Tapi tak bagi kat orang sakit pun tak apa, bagi kat kawan-kawan korang
 yang tengah bersedih. Tunjukkan sikit rasa simpati tu.


ORANGE/JINGGA
Bak kata budak tadika, bunga yos oyen. Bunga yos oyen ni membawa maksud 
"aku bangga padamu" dan "aku ingin kamu". Warna yang hangat dan 
memberikan tenaga ini turut membawa maksud yang korang mengharapkan 
kebahagiaan dalam berpasangan. Happy ever after! Bunga ros yang
 membawa rasa kebanggaan dan bertenaga~~~

LAVENDER/UNGU
Selain warna merah, korang jugak boleh gunakan warna ungu ni sebagai
 tanda korang cinta. Tapi lebih kepada cinta pandang pertama.Ia membawa 
lambang kemegahan dan rasa cinta dalam hati yang nak tersembul keluar 
umpama pusat terjojol akibat dek tah tahan menanggung cinta.

 
BIRU&HITAM
Pernah nampak bunga ros warna ni? Hanya aku sorang je yang ada.Selepas aku 
celup dengan pen dakwat biru dan hitam. Sebenarnya, secara realitinya bunga 
ni tak wujud. Tapi sebab dengan adanya teknologi komputer, diorang edit warna 
jadi warna ni. Warna hitam mela
mbangkan kematian, kesedihan, dan selamat tinggal. Warna hitam jugak
 menunjukkan permulaan baru dalam hidup.Warna ros biru pulak melambangkan 
sesuatu yang tak tercapai atau mustahil. Jadi sila beri gambar bunga ros biru
 kepada orang yang tergila-gila pada korang tapi korang benci nak mamfus kat dia.