Saturday, 31 December 2011

hye happy new year sayang

Hye! and assalamualaikum 4 all reader..
urm,,, 2011 sudah tutup bku..
byk kenangan 2011.
rasa belum puas ag nak buat dalam 2011..
( tuh la byk cgt honeymoon, aii maklom lah bdx form4... tpy tuh dlu lah..)
skrang ------------> dah jady candidate 4 Spm
ohhhhhhhhhhhhhh encik spm knp lah ko cpt sgt dtg...
rasa bru smlm dpt result encik pmr...
ayoyoyoyoyo.. adush.. (rasa cm batu jatuh ats kpla)
dah besar, dah matang, dah tua, dah senior kpda adik2 junior
dah x boleyh men2 dah...
kena fokus2.... x dek masa tok men2 dah..
encik spm buas..
kna jinak kan kalo nak dpt straight A's..
insyllh.. amin.... 
usaha + tawakal = success.. insyllah.. amin..
2012....


‎2012 : I will smile for the happiness , not laugh 
, I will hurt for the sadness , not cry ,
 I will respect for the haters , stay with the lover
 ♥ HAPPY NEW YEAR GUYS :) MAY ALLAH BLESS !

kte2 semangat for 2012....

tutup bku 2011 and hadapi 2012 dgn smgt bru,azam bru, kehidupn yg bru..
mst look forward ae syg.. :)







Wednesday, 21 December 2011

disebalik bunga ros




MERAH
Warna yang paling laku kat kedai bunga, ros merah melambangkan
 cinta abadi yang penuh romantis dan ghairah. Love is forever gitu. 
Tapi tahukah korang bunga ros merah juga melambangkan tanda 
terbukti keberanian dan sebagai tanda mengucapkan tahniah. Korang
 boleh gunakan bunga ros merah ni untuk membuatkan malam korang
 lebih hangat dan bernafsu~~~


PUTIH
Bunga ros putih melambangkan kesucian, kehormatan, privacy dan jugak 
tak bersalah.Bunga yang biasanya boleh dilihat waktu hari perkahwinan 
ini juga melambangkan yang pemberi bunga berwarna putih ini juga 
seorang yang berniat tulus ikhlas dalam perhubungan. Kalau nak beri aku 
bunga, sila beri bunga ni yek.

PINK
Bunga ros pink melambangkan korang gay. Tipu je. Ros pink membawa
 maksud romantik, kebahagiaan dan kagum terhadap seseorang. Kalau 
korang minat pada seseorang, korang boleh gunakan ros pink ni sebagai tanda 
yang korang ni merupakan secret admirer si dia. Kalau korang nak ucapkan terima 
kasih yang teramat sangat, ros pink ini juga pilihan yang tepat kerana melambangkan
 penghargaan dan terima kasih. Tapi bagi lelaki kalau nampak ada lelaki 
selit bunga ros pink kat poket baju dia, jauhlah dia yek. 


KUNING
Ros kuning boleh jadi ros paling dibenci kerana ianya melambangkan 
persahabatan. Jadi, kalau tak dapat ros merah, tapi dapat ros kuning, 
faham-fahamlah yek. Tabahkanlah hati tu, lepas tu korang balas kat 
si pemberi bunga ros kuning ni dengan bunga ros hitam, mesti dia gelabah.
 Sebab apa? Sila baca kat bawah. Selain tu, ros kuning ni melambangkan 
selamat datang/ welcome back dan juga sesuai untuk diberi kepada yang baru
bergelar ibu dan juga mereka yang bergraduasi. 

PEACH
Ros berwarna peach membawa maksud yang hampir sama dengan ros pink, 
iaitu melambangkan rasa syukur. Ia juga sesuai untuk diberi ketika 
menziarahi orang yang sakit sebagai tanda korang simpati terhadap dia. 
Tapi tak bagi kat orang sakit pun tak apa, bagi kat kawan-kawan korang
 yang tengah bersedih. Tunjukkan sikit rasa simpati tu.


ORANGE/JINGGA
Bak kata budak tadika, bunga yos oyen. Bunga yos oyen ni membawa maksud 
"aku bangga padamu" dan "aku ingin kamu". Warna yang hangat dan 
memberikan tenaga ini turut membawa maksud yang korang mengharapkan 
kebahagiaan dalam berpasangan. Happy ever after! Bunga ros yang
 membawa rasa kebanggaan dan bertenaga~~~

LAVENDER/UNGU
Selain warna merah, korang jugak boleh gunakan warna ungu ni sebagai
 tanda korang cinta. Tapi lebih kepada cinta pandang pertama.Ia membawa 
lambang kemegahan dan rasa cinta dalam hati yang nak tersembul keluar 
umpama pusat terjojol akibat dek tah tahan menanggung cinta.

 
BIRU&HITAM
Pernah nampak bunga ros warna ni? Hanya aku sorang je yang ada.Selepas aku 
celup dengan pen dakwat biru dan hitam. Sebenarnya, secara realitinya bunga 
ni tak wujud. Tapi sebab dengan adanya teknologi komputer, diorang edit warna 
jadi warna ni. Warna hitam mela
mbangkan kematian, kesedihan, dan selamat tinggal. Warna hitam jugak
 menunjukkan permulaan baru dalam hidup.Warna ros biru pulak melambangkan 
sesuatu yang tak tercapai atau mustahil. Jadi sila beri gambar bunga ros biru
 kepada orang yang tergila-gila pada korang tapi korang benci nak mamfus kat dia.

Tuesday, 13 December 2011

family kuku

nie joy nme nyer, die pndai men gtar....

aloi (bg.long)
pling tua.. huhu.. jgn marh..

nie k.long (sue)

k.ngah (pu3 )



nie ady, kdg pggl bg.chik...

huhu
k.chik & bg.chik

k.chik & k.ude
(ayu & suraya)
nie k.ude (suraya)
yg dgr mp tuh ude... (rahman)
haa yg beg merah tue beg NOARA.. hehe
(wat iklan ulak NOARA ^_^ )

nie nae... (nazri)

L .. huhu

trip with 4it nie.. oit mcj cpe tuh..! huhu

frenz 4 ever and love u all...
byk ag pic kawan2 ag..
next time upload okies... ^_^















Monday, 12 December 2011

my second family

ats kelas 4it, bwh lax 4 pure sc tau..
kls NOARA yg bwh (pure sc)
NOARA mane???
ade jep 6pak x puan yg kat bju hijau, sblh dia pgwas..
(ala yg bju biru tuh)
 tue la NOARA.
NOARA di tgh2 diantara 
pgwas library n bdk laky (murid besa)
cyunk mereka cgt2!!!
frenz 4 eva.. <3 <3 <3

untuk kekasih


Saya sayang awak.. Tapi betul ke saya sayang awak?? Awak sayang saya ke??
Kalau sayang, nape awak pegang tangan saya?? Awak nak tengok rambut saya, nak hug saya,
 nak saya pakai seksi2.. Memang la awak tak kasi boy lain tengok saya pakai seksi..
Tapi awak tak halal lagi untuk saya kan?? Awak sayang saya ke kalau saya kasi semua tu kat awak??


Saya sayang awak..Betul..Tak tipu..Tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai??
Saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak..
Saya lupa solat, saya lupa dosa.. Saya lupa Tuhan..Takut la...

Betul awak..Saya sayang awak.. Tapi saya takut.. Takut sangat nak sayang awak..
Awak baik, selalu solat awal.. Tapi nape bila dengan saya awak lupa solat??
Masa kuar, kita lalu je depan masjid.. Tak pernah stop.. Tapi kat tempat takde orang, kita stop.
Beratus duit awak habis untuk saya kan?? Saya hargai sangat.. Saya tau awak sayang saya..
Tapi nape awak tak simpan duit tu dulu..Kot2 ada jodoh, boleh kita kawen.. Awak... Saya takut..
Takut sangat.. Takut bila ingat pe yang kita dah buat.. Saya nak awak jadi halal utk saya..
Tapi tak boleh la sekarang.. Macam mana awak nak tanggung saya..Kita blaja lagi..
Saya nak hidup dengan awak..Saya nak awak jadi imam saya.. Nak sangat share everything dengan awak.
. Saya nak jadi kekasih halal awak..Tapi betul ke cara kita wak?? Saya takut laaaa...

Awak..Saya nak hidup dengan awak forever kat heaven.. Tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??
Macam mana kalau tiba2 Dia panggil kita pergi.. Tak kisah la saya dulu, awak dulu atau dua2 skali..
Boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang?? Kalau la Dia tanya apa yang saya dah buat dengan awak,
apa saya nak jawab nanti.. Saya maluuuuuuuuuuu sangat kat Dia..

Awak.. Lama saya fikir.. Saya fikir pasal kita.. Betul saya sayang awak..
Tapi, sampai bila kita nak camni??Awak.. Saya dah fikir lama...
Lepas ni, kalau saya xmesej awak, xnak jumpa awak, xnak call awak, awak jangan salah faham tau..
Saya buat camtu sebab saya sayang awak sangat2.. Awak.. Saya nak forever kat syurga dengan awak..
Dulu saya sedih sebab kita jauh.. Tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita..
Kalau dekat, awak boleh agak kan pe kita buat nanti??

Saya xtau camne nak bagitau awak..Saya nak jaga hati awak.. Tapi awak sedar tak
sebenarnya saya dah kotorkan hati awak.. Saya suka goda awak dengan manja saya, dengan body saya..
Saya suka buat awak cair dgn saya.. Jahatnya saya.. Awak saya banyak dosa.. Awak nak
 ke terima org macam saya jadi wife awak?? Awak.. Saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi
yang halal buat awak.. Saya nak jadi the best wife.. Baru la awak xpandang orang lain dah.. Saya xnak susahkan awak
dengan saya yang macam ni.. Awak.. Saya nak jadi bidadari awak.. Bukan kat dunia je.. Tp kat heaven gak.. Saya nak
jadi bidadari awak yang forever..

Awak.. Saya tahu saya xbaik.... Banyak sangat kekurangan dan xlayak nak tegur salah awak..
Tapi saya sayang awak.. Apa kita buat, bukan ada org tahu pun... Sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya??
Saya pun nak awak jadi suami yang boleh pimpin saya ke syurga.. Tak nak ke?? Takkan la awak sayang saya
 untuk hepi2 kat dunia ni je.. Awak xnak ke pilih saya jadi bidadari awak kat syurga nanti?? Awak.. Tolong la...
Saya xnak dah jumpa awak.. Tapi mungkin saya lalai gak nanti.. Syaitan selalu ada dengan saya..
Suka je dia kalau saya keluar dengan awak, goda awak.. Awak..
Tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa. Tolong ek.. Saya lemah sangat..
Saya nak jadi kuat.. Kuat untuk awak.. Untuk hidup dgn awak.

Saya sayang awak.. Camne kalau tiba2 Dia panggil kita before kita sempat bertaubat..
Takutnye saya..Awak xtakut ke?? Camne kita nak pergi syurga??
Camne saya nak jadi bidadari awak?? Saya nak sangat cinta ni kerana Dia..
tapi dengan apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dalam cinta kita??
Malu sangat kat Dia..Awak..Saya nak berubah..Untuk diri saya gak, untuk parents saya..
Tapi, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan?? Saya nak berubah pun sebab nak
 jadi the best untuk awak.. Untuk babies kita nanti.. Nak jadi mom yang the best..Huhu.
Tinggi betul cita2 saya.. Saya pun nak kita jadi pasangan yang educated.. Nak sama2 berjaya..
Tapi educated yang taat padaNya la.. Mesti bahagia kan.. Kita ingat Dia, Dia pun ingat kita, so, boleh la Dia jaga kita nanti..

Awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kat syurga tau..
Awak doakan la saya biar boleh masok syurga..
Saya nak jadi bidadari yang tunggu awak..n there, i'll be yours forever...
Tapi, kalau awak pergi dulu?? Iye..Saya sedih.. Tapi saya pun akan doakan awak..
InsyaAllah..Nanti awak tunggu la saya kat syurga k?? Mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana..
Tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k?? Saya nak jadi bidadari awak..

Awak.. Maafkan saya kalau ape yg saya buat dan bagitau ni mengguris hati awak..
Saya buat camni sebab saya sayang awak.. Saya xtau camne nak bagitau awak..
Sebab tu saya taip kt sini.. Maaf sebab saya post kat sini.. Bukan nak bukak keburukan sendiri..
At least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sebagai panduan..
Ramai kat luar sana kapel dan buat macam2.. Saya takot nak post kat awak..
Tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k.. Awak.. Dah nak subuh la..
Kejap lagi mesti Dia panggil saya.. Ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY..
n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..

love love love

nie family tersayang....
NOARA penat la seharian mghadp lappy..
msa tok rehat....
NOARA x tggi2 dari form 3 ag,, asyik 148...
abg yg sblh NOARA kata "adik dah x leyh tggi,dah terbantut"
agak terkilan, tpy NOARA x nak pendek, jauh ag perjalanan ku...
ekkkkk ape kne mgna dgn prjlnan ku? huhu,, 


Sunday, 11 December 2011

RahSia TAIK lAlaT

TANDA : FIRASAT TAHI LALAT
Bibir atas kanan : Banyak rezeki, pandai
Bibir atas kiri : Ramai kawan, baik hati
Bibir bawah kanan : Disegani orang, ramai yang suka
Bibir bawah kiri : Pandai bicara, tak mudah kalah
Leher kanan : Cerdas, jujur, berani menderita
Leher kiri : Cerdas dalam segala hal dan banyak pengetahuan
Leher di tengah : Tercapai cita-cita
Biji mata kanan : Suka serong dan pembohong
Biji mata kiri : Pembohong tetapi baik hati
Hujung mata kanan : Baik hati, sopan santun, cerdas
Hujung mata kiri : Baik budi, murah rezeki
Punggung kanan : Agak mengalami kesulitan
Punggung kiri : Malas dan suka duduk
Betis kanan : Suka berhibur, boros
Betis kiri : Rajin, tidak suka menganggur
Lutut kanan : Bersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha
Lutut kiri : Kurang kuat berusaha
Kepala sebelah kanan : Terkabul cita-cita
Kepala sebelah kiri : Sering menemui kesusahan
Kepala sebelah belakang : Jujur, sabar dan tekun
Kening kanan : Cerdas dan cekap
Kening kiri : Cerdas dan sopan santun
Tengah kening : Keras hati dan berani segala hal
Hujung mulut kanan : rezeki, tak mudah kalah
Hujung mulut kiri : Suka berpoya-poya
Ketiak kanan : Dapat menyimpan rahsia
Ketiak kiri : Jujur, banyak yang cinta
Pergelangan kaki kanan : Suka keluar rumah
Pergelangan kaki kiri : Kehendak kuat
Batang hidung : Banyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya
Pada hidung : Banyak rezeki
Dagu bawah kanan : Jujur dan baik hati
Dagu bawah kiri : Bijaksana, dan berbudi luhur
Kemaluan kanan atau kiri : Baik, suka senggama
Di kepala kemaluan (lelaki) : Bakal beristeri dua
Tumit kanan : Jujur dan banyak kawan
Tumit kiri : Baik budi
Alis kanan : Suka menolong dan baik hati
Alis kiri : Ramai yang suka
Pangkal peha kanan : Kemahuan kuat
Pangkal peha kiri : Suka kerja apa pun
Telapak kaki kanan : Tak mudah mengeluh
Jari kaki kanan : Suka menolong
Jari kaki kiri : Berbudi, suka berbuat baik
Bahu kanan : Cermat dalam membuat keputusan, banyak tanggungan
Bahu kiri : Suka kerja keras, banyak tanggungjawab
Buah dada kanan : Baik hati, pendiam, simpan rahsia
Buah dada kiri : Ramai kawan, setia pada pasangan
Lengan kanan : Setia dan taat pada atasan
Lengan kiri : Menepati janji dan rajin
Pipi kanan : Ramai teman
Tengah-tengah pipi kanan : Ramai yang suka
Tengah-tengah pipi kri : Ramai teman
Ubun-ubun : Kurang jujur
Pusat : Cerdas, tangkas, tekun
Pusat bahagian kanan : Sejahtera dalam hidup
Pusat bahagian kiri : Beroleh kemuliaan
Pinggang kanan : Sayang pada pasangan hidup
Pinggang kiri : Disayang pasangan hidup
Dada kanan : Dapat mengatasi masalah
Dada kiri : Berani, jujur dan sabar
Telapak kaki kanan : Tidak mudah mengeluh
Telapak kaki kiri : Baik budi pekertinya
Siku tangan kanan : Kuat ingin memiliki kejayaan
Siku tangan kiri : Baik hati, suka menolong
Jari tangan kanan : Serba beroleh keuntungan
Jari tangan kiri : Serba baik bekerja
Jari telapak tangan kanan : Banyak rezeki tetapi boros
Jari telapak tangan kiri : Banyak rezeki dan cermat
Pergelangan tangan kanan : Boros, suka bersukaria
Pergelangan tangan kiri : Dapat berpangkat
Perut bawah kanan : Banyak rezeki, suka memberi maaf
Perut bawah kiri : Baik hati, tenang hidupnya
Sudut mata kanan : dalam Disayang suami atau isteri
Sudut mata kiri : dalam Tidak mudah dilupakan pasangan
Sudut mata kanan luar : Baik budi, ramai yang cinta
Pelipis kiri : Murah rezeki, dapat jadi kaya
Pelipis kanan : Serba berhasil dalam usaha
Kelopak mata kanan atas : Baik hati, ramah, berjaya
Kelopak mata kiri atas : Baik budi, ramai yang suka
Kelopak mata kanan bawah : Agak malas
Kelopak mata kiri bawah : Agak bodoh, kurang bijaksana

novel percaya pada cinta

novel nie best ugak NOARA bce..
da di jual di psrn...

rugi tak bce..... time cuti2 niey best bce novel..

sinopsisnya
BERADA di dalam lingkungan keluarga sendiri, terasa diri bagaikan orang asing. Sejak kecil, jiwa Wafiya menderita. Diri seolah dinafi kan hak sebagai anak kandung apabila ibu bapa sendiri menyayangi orang luar melebihi dirinya sendiri. 

Entah apa silapnya hingga dia terpaksa membayar harga yang mahal demi meraih sebuah kebahagiaan. Dia didesak berkahwin dengan Arsyad, teman lelaki sepupunya. Walaupun berat hati, dipaksa juga diri menerima pinangan tersebut. Dia yakin, Arsyad tidak mencintainya, malah pasti bahtera rumah tangga mereka tidak akan ke mana-mana! 

Ternyata alam rumah tangga merubah segalanya. Dalam marah dan dendam, masing-masing saling mencuit hati, mengusik rasa. Wafiya yang sengaja mengasingkan diri, tanpa sedar menyentuh jiwa Arsyad. Dalam keras, ciri-ciri kelembutannya tetap terserlah. Namun, bila harapan itu ada, badai taufan mula menampakkan diri, menghempas pantai, menjahanamkan sinar. 
 apakah kesudahannya?? p g la beli.. x pon dtg umah NOARA.. huhuhu
GOOD LUCK SAYANG

cebisan ketika trip ry tue..




termenung pk msa2 terang 
( epp silp msa hdpn, hehe )
nie siti suraya safura.. 
sediyh jep cz next year die pindh jb
ramai kte " ezat pkwe ko ke?"
huhuhu.. kelakr jep...
kwn jep la




Saturday, 10 December 2011

Ombak RindU memang mencuri hati

                                                 Assalamualaikum

x rugi aku beli tiket tgk cerita nie... memang 5 bintang la NOARA NOZAKI bagi.. 
pergilah ke cinema yg terdekat anda pasti tidak akan menyesal... ^_^
nie ade sedikit sinopsis dari filem ombak rindu...
Izzah (Maya Karin), gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. 
Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah.
 Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. 
Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam.
Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). 
Hariz sanggup ‘membeli’ Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab
 itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. 
Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, 
tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

eppp no no no tnya NOARA NOZAKI ag.. kalo nak tahu pergi lah tengok yer bsma org tersyg... 
ceh wah.. ajak bf ke, family kep, adik brdik kep, tmn2 kep,, kucing ker... ekk silap2 kucing no no no yer syg.. ^_^
romantik tak?? sweet jep.. niey slh 1 scene dalam filem tuh ... i like it

 ek ek ek jgn bt slgy x kwin okies,,, anyway memg sweet... nie hanya lakonan okies..
cerita ini diadaptasikan dari novel niey... 
niey la pelakon2 dalam filem ini :)

tamat la sudah al kisahnya... kalo nak tahu lebih lanjut,,, pergi la ke cinema.. pat pat pat...
beli tiket sebelum abiz.... Good Luck dan selamat menonton