Friday, 8 June 2012

hari bahagia bagi angah

tanggal 26 mei 2012 terikat la sebuah ikatan yg suci...
(ceh wah ayat x boleyh bla toii da ah bm aq hancus
ade haty nk berbahasa baku)
fuhhh!!! hari nie la paling aq penat sbnrnyer kne 
urus itu kne settle an yg niey la...
maklum lah aq kn adik bak kata kakak aq niey.. 
kalo ko bce entry nie..
 jgn mrh k,, t ceepaat tua..
wekkk :-P die tnya aq "dik chantekk x mini pelamin angah niey? "
aq saje je kate "x pon" haha sje je x nk die bgga.. 
tapi hakikat nyer chantek...
ha adik bg 5 bintg ngah,,, sje je x nk puji awal.. 
nie da leps mjlis bru puji.. haha
btw smga berbhgia bsma capital mzm.. amin.. 
smga korg apy smpai akhr hayt.. ad jdoh x kn kmne...
nie pelamin.... chantek kan...

kakak aq nadia nama die... aq pgil die angah,, kadang2 aq pgil dia je.. haha..
(byk ag sbnrnyer nma gelaran die yg aq bg)
h.e.h.e.h.e ^_<

damia awal2 pagy da rasmi dulu..
"angash dok belakang...
mia dok sini, ucu dok sini (mean kt tpi die)"
sambil tepuk2 tempat duduk tuh...

nie la kakak aq... nadia binti hj abdullah sani
skunk die da have been taken by capital mzm

acara sarung kan cincin..
merisik dan tunang...
penuh r tgn dgn cincin.
angah nk 1.. haha.

nie hantarannyer..... 

kakak aq dah jadi tunangan org..
ha tuh capital mzm... da cm bru pas nikah dah aq tgk..
 tpy per pon so cwettttt
^_____^

hantaran dari pihak perempuan.. chantekkk kn..
^___________^

wah npknyer NOARA da x dek idea dah la nk sharekn lgy...
NOARA tgh dmm,, niey terjga boxan update blog yg dah bersawang...
jam da menunjukkn pukul 3.25 a.m
dan bertarikhkan 9.6.12....
okiesh la.. bye my blog.. tq cz spent our time to read this entry..
see u all again..
>______________^


Wednesday, 11 January 2012

HYE nie tipssss 4 rpt dgn seseorg

assalamualaikum bloggers !
tips to be share dengan korang hari ini ialah macam mana nak lebih rapat , 
mesra dengan seseorang yang baru kite kenal . 
since korang baru nak berkenalan dengan lebih rapat kan . 
please take note apa yang aku nak cakap ya ? ;) tips ini berjantina unisex .
 maknanya dua alam . akan tetapi aku merasakan yang penulisan aku ini 
lebih merujuk kepada lelaki . yelahh tak kan perempuan lak 
nak buka langkah dulu kan ? aiseyyman :)

1. jangan gelojoh atau terburu - buru
dalam dunia sekarang ni , ramai akan terburu - buru bila 
dah jatuh hati dekat 
seseorang . yela . takut kena sambar dengan orang lain . 
sampai masa , time itu  juga nak nombor handphone la . 
nak pm atau chat kat fb sampai lebam . 
untuk orang yang baru nak berkenalan dengan seseorang .
 please . jangan gelojoh tau . perempuan tak suka lah seseorang 
yang macam desperate je . kita mesti steady beb ! cool je :) 
nak minta nombor handphone adalah caranya . 
jangan sampai memaksa . gentleman la sikit . 
kenalkan diri kita dan cakaplah kita nak berkenalan . 
kalau dia sombong atau nak tak nak je layan . 
sendiri mau faham la kenapa . hahaha .

2. usik - usik sikit
huuu , usik - usik ni pun kenalah tengok kiri dan kanan dulu tau .
 jangan hentam keromo je . mana tahu ada orang tak boleh nak bawa gurau . 
dah jadi kes naya kan . elok dapat kawan , terus tak dapat . 
dah duduk tepi dinding menangis kecewa . haha . 
kalau macam tak ada idea nak usik apa kan . 
cuba cerita benda yang menarik perhatian atau ceritakan kisah kehidupan korang . 
mesti si dia macam nak sangat tahu kan . yelah . 
orang perempuan kan suka dengar cerita orang :D lepas itu kan ,
 buat lah unsur suspen yang melampau sampai diri si dia rasa excited sangat nak tahu .

3. pandai berkata - kata
haha . kebiasaan orang lelaki kan mesti gagal kat part ini . 
korang tahu tak , seakan mereka ni macam tak tahu nak cerita 
apa bila dah berjumpa dengan perempuan . 
kononnya lidah kelu seribu bahasa la kan ~ oleh itu korang kenalah
 pandai cari idea untuk memulakan perbualan . tak kan korang nak 
duduk keras je macam batu . contoh : kalau masa tu korang pergi 
playground makan aiskrim kan ,
korang cakaplah - ''ei , kenapa la kon aiskrim ni bentuk kon ? 
dah tu majoriti mesti warna cokelat je kan . mesti orang yang 
cipta kon aiskrim ni suka main pasir kan , sebab tu warna cokelat je 
kon aiskrim kat dunia ni . awak masa kecil suka main pasir tak ?
 " walaupun bunyi macam seakan merepek je , 
sekurangnya dari situ mesti akan ada wujudnya interaksi antara satu sama lain . mueheheh .

4. biar dia rindu
last tip macam ni la pula . biar sampai si dia rindu . hahaha . 
macam mana nak buat ya ? dalam kita nak berkenalan 
dengan lebih rapat dengan seseorang , mesti kita akan selalu 
berhubung . cuba nanti satu masa atau satu hari itu, korang tak 
berhubung dengan si dia langsung. lepas itu cuba tengok 
reaksi si dia . kalau si dia pun sama senyap , alamat bahaya la tu !
 maksudnya korang ini hanyalah insan biasa di hati si dia . 
tapi kalau si dia mencari mesti si dia rindu kan :D

so guys , keep on trying ! 

ini sahaja , 
thanks for reading :)

TIPS MEMUJUK ORANG TERSYGGGGGG


assalamualaikum ! Oleh kerana lelaki kalau merajuk , buruk rupa ! 
tapi kalau perempuan merajuk , 
cute sangat rasa comel je ~ HAHA :D
 akhirnya dokter cinta NOARA ingin buah fikiran 
cara-cara nak memujuk lelaki kalau merajuk !
 bagi girls yang comel pula , 
renung-renungkanlah entri ini terutamanya bagi
 mereka yang sedang bercintan cintun ♥ 
sebelum kita semua mengetahui cara untuk memujuk ini , 
kita harus tahu 
apakah menyebabkan seorang orang 
yang bergelar lelaki itu merajuk . 
dia mungkin merajuk disebabkan :-

1. cemburu
yeah , ini faktor utama kenapa dia merajuk. 
dia cemburu disebabkan ada 
sesuatu yang cuba mengambil
 korang daripada dirinya . sebagai contoh : 
kawan dia nak usha korang untuk dijadikan gelpren .

2. tak dapat apa yang dia inginkan
dia inginkan sesuatu daripada korang , 
tetapi korang tidak memenuhi permintaannya . 
sebagai contoh yang terbaik , 
dia teringin makan tosei ,
 tetapi korang nak makan nasi ayam .
 jadi , dia pun merajuk sebab 
dia hendak jugak makan tosei ! fuh parah !

3. ada orang lain lebih hebat daripada dia
kadang-kadang dia merajuk 
untuk dapatkan perhatian korang ! 
dan adakalanya , 
dia merajuk sebab marah dan tidak selesa .
 untuk mengatasinya , 
dia perlukan korang disisinya ! 
akan tetapi
 dia guna cara agak licik
 iaitu dengan MERAJUK !

jadi ,
 bagaimana nak pujuk pula kaum lelaki
 yang gedik ini ? 
ini cuma tips dan panduan
 daripada dokter cinta NOARA♥

1. terangkan perkara sebenar
sebenarnya lebih mudah
 berkata benar daripada berdusta .  
Ceritakan kepada dia apa 
yang berlaku pada korang dan
 tanya padadia kenapa dia merajuk . 
berterus teranglah dalam
 perhubungan korang . 
janganlah berselindung .
 percayalah ,
 akan lebih banyak kebaikan
 daripada keburuka
n bila berterus terang ini .
 ini juga bermaksud
 korang menunjukkan bahawa 
anda menyayangi dia.

2. bertolak ansur dan bijak membuat keputusan
memang susah
 untuk kita bertolak ansur 
tetapi tidak bermakna
 kita kalah sekiranya kita mengalah .
 dalam situasi sebegini , korang haruslah 
bijak dalam menentukan keputusan. 
andai dia merajuk dan korang tidak berjaya
 memujuknya ,
 gunakan cara korang yang tersendiri
 dalam memujuk hatinya 
. dengan ini , 
korang kelihatan bijak dan bergaya
 dalam membuat keputusan.

3. panggil nama gelaran yang manja dan tip top
manis tidak semestinya manis bukan ?
 ketika dia tengah merajuk , 
cuba korang bergurau senda
dengan dia dengan 
menggelarkan dia
 :- bucuk , bacin , masam dan sebagainya . 
pada masa yang sama , 
selit-selitkan ayat-ayat power korang
 dalam perbualan
 tetapi masih mengekalkan gelaran
 yang manja dan tip top itu !

4. nyanyikan lagu buatnya
ini ialah tips dan panduan
 paling terakhir yang paling ultimate . 
kalau ditanya ,
 berapa ramai yang sanggup 
nyanyi untuk kekasihnya ? 
pernah tak korang nyanyikan lagu 
untuk kekasih korang ? 
mungkin jawapannya ramai 
yang mengatakan tidak . 
korang try la ! 
nyanyi dan berduetlah dalam telefon , 
mesti dia akan tersenyum dan ketawa 
walaupun suara korang macam petir -_-
 hee dengar suara buah hati
 pasti menghiburkan dirinya .

selamat mencuba ! ini hanya tips dan panduan sahaja .
 kalau tak jadi , 
dokter cinta NOARA ♥
 pon tak boleh nak buat apa .
 yang penting cuba dulu  ,
 oke ?
 terima kasih 
kerana membaca :')