Tuesday, 30 April 2013

bye bye koopkpmbp

rasa baru sekejap je kat kpmbp ni..
rasa baru je sampai kat kpmbp nie..
aim utama dtg sini ingat nak lepak2 jep
jaga along aku yang sarat pregnant..
tapy tuptup dapat keje kat koopkpmbp.
tue namanyer--> semuanyer keje Allah s.w.t..
mesti nanti rindu kat warga kpmbp..
*URGH!!! 
&^%#%^**&^$#
oh God , beratnyer hati nak mengorak
langkah tgglkn kpmbp..
many thing i've learned..
many thing i got
 i've spent all my time at kpmbp..

mata nak ngis.. hehe..x dek la mke bgn tido.. 
*hahaha

*ohhhhhh many many many moment i got at kpmbp..
seriously rasa nak nangis.. but i must move on for my life..
*wawawawa :'(
i really don't want to say good bye to any of  u 
terutama "people kpmbp"

cebisan kisah aku di kpmbp 
detik2 terakhir di sini

nampak tak nakal aku..
time keje still bole snap2 pic.. 
hehe..
*jangan jelly-II dgn itee tau.. hehe..
(saya x se-cute puan at lua sane >,< )

hehe disetiap persegi akan ade picha aku..hhee..
epps! jgn kata aku curik tulang..
time nie x dek orang okies.. :-P

hye lalala..
aku suke sebut lalala or lululu..
sehari x sebut mmg x sah.. 
hehe.. 

alamakkkk sape nie!
blue+white.. i love it..
cinta awokkk

kitten nie baru jep lahir di muka bumi..
kisah dia cm niey..
      pepagi aku buka koop tiba2 ade mak kucing nie jinjit (eh yekk ke bhsa aku nie? )
      mak die nie gigit die cm nak crik tempat berlindung..
      aku pon ambik anak die.. cian kena gigit then aku letakkan kat dalam kotak..
      mak die dah berbunyi2 wisau anak die aku curikk..
      hehe aku ckp lembut.. *tak la, nak letak baby dalam kotakk, jangan la marah..
      hehee.. cra aku ckp uw da mcm mak kucing tuh manusia..
      time tuh tak pk ape.. men ckp je.. haha padahal kenyataan nye kucing tuh ukan leyh cakap..
      tapykan setiap aku cakap mak kucing tuh ikot je.. teror.
      *K.A.G.U.M jugak mula2..
      hehee. moral stories --> binatang pon sayangkan anaknyer.. <3


nie mak die.. mula2 die bwk sekor.. tgk2 petang tuh ade lagy.. 
*total --> 3 ekor kitten 
i love it.. !
kitten niey sume putih...
aku dah la suke kucing warna putih..

tengok betapa sayang nyer aku.. yap ade bumbung aku buatkan..
yang tak tahan tu..
*KUCING DI DALAM
hehe.. sebenarnye aku wisau
ade pokcik mokcikk ambik kotak nie buang tanpa check dulu
isi dalamnyer..hehe


rumah kitten-III tadii.. hehe


kalau korang perasan ada nama aku...
*NUR IZZATI ABDULLAH SANI..
hehe.. 
so boss boleh tahu sales aku jual dlm shari brape.
hehe.


pintu depan koopkpmbp..
hehe.
*P.E.R.H.A.T.I.A.N
disini ad jual topup celcom, digi dan maxis..
hotspot tok wifi pon ade di jual disini..
printing servis pon ader
ehh fotostat pon ader..
moh dtg beramai2..
(hehehe cm iklan da)


banyak tak gula-II..
student-II sini suke beli gula2..
kate dieorang t aku continue study wajib ade gula2 tok 
hilangkan ngantok dalam kelas. hehe..
(baek abang-II & akak-II t saya buat jugak)

buku reload..
sepanjang aku kerja aku burn duit nak dekat rm30 
gantikan topup yang salah hantar..
ai maklom la sbb tinggalkan no..
silap hantq mmg nanyer ar.. haha
tak pela aku jugak cuai.. kang da kena gantii..
hehe


mesin fotostat..hehe.. dua2 mesin nie
da macam kawan baek aku..
sbb ary2 aku gunakan diorang..
kertas tersekat da normal da bg aku,,
kengkadang aku bebel kat mesin ni.
*tolong la baek2.. plez... nak cepat siap fotostat.
hehe.. so mesin ni troz jdi baek.. hhe.. thankz mesin
love u mesin!


peti minuman yogurt,,
hehe.. byk x..
lagy2 yogurt mmg feveret aku..
*gemuk aku ary2 aku beli semata mata nak
makan yogurt.. heee.

rak ubat-II..
hehe..sape kata kita akan sihat selalu.
kenkadang Allah uji kita dgn penyakiitt..
*student sini kalo sorang dmm mmg amai la
ecoknya beli ubat.. hehe..
cian dieorang..kadng2 dtg koop nak beli ubat
dalam keadaan muke merah2..
hidung merah2..
hehe

jajan lagy... hehe..


sudut alat2 tulis kot.. haha..
mcm2 ade kat sini.. tapy aku x snap sume la..hehe


dan akhirnya kaki ini bakal melangkah meninggalkan alam 
part time aku di koopkpmbp..
terima kasih warga kpmbp..
sayang korang..
terima kasih tak sombonkk..
if tak dek aral melintang 
kita berjumpa lagy..
love u so much..
the bye bye is sure to be the hardest part
for me to saying it..
move on 
for my future..
see u all again
next time..
in sya Allah....
ada jodoh tak kan ke mana bak
kata orang tua-II..
bye bye kpmbp !
loveeeeeeeeeeeeee u olllzz


Saturday, 27 April 2013

koopkpmbp ke matrikulasi perak


dah lama tak update blog..
rindu blogging memang ade.
tapy nak wat cam ne sibuk dgn kehidupan skrang nie..
isnin hingga jumaat keje..
so x menyempat nak bka blog..

jadual kerja
isnin-khamis : 9.30 - 4.30
jumaat : 9.30 -1.30

jadual hujung minggu
sabtu & ahad : jengjalan dgn family along or alek pahang

pack kan jadual aku.. berfb pon curik2 masa.. kengkadang 
buka fb,tpy aku tido.. 
boleh dikata kan tiap 2 hari
aku akan tertido time tgh taip2 kat fb..
haha..

 
apakah ini?? ha? haha
ni la tempat aku part time..
koperasi kolej profesional mara
bandar penawar..
sesangat best sbb orang kat sini baek sgt2..

cerita sebenarkan -->hari mula mula kerja ramai orang ingat aku student sini..
bila aku cakap aku bkn student sini amai lak budak2 ni (eh sory lupe aku lagy muda)..
pembetulan akak-II & abang-II kat sini panggil aku akak.. hehe.. padahal aku lagy 
muda dari dieorg..hari2 tahan gelak.. hehe..masuk minggu kedua ramai orang da
tahu aku ni 18 tahun & ramai juga tahu aku ni adik sir zaki & madam nadia..
hari2 ade jer student yang mencungkil rahsia sbb tak paham aku ni adik 
sir azaki atau adik madam nadia.. aku pon cerita la, aku ni adik ipar sir azaki dan 
aku adalah adik kandung madam nadia,, sir azaki kahwin dgn akak sulung aku..

ni lah family along aku.. 

yang depan sekali tue abang aku
yang tengah2 tue angah aku
da yang belakang sekali adalah akuss..
hehehe.

masuk minggu kedua aku kerja da ramai tak panggil aku akak..
dieorang selalu sakat sakat aku..
best giler sbb student kpmbp ni sangat2 tidak sombong..
yang best lagy makcik2 cafe bek dgn aku..
so senang la aku bershopping2 di gerai mknan dieorg.. 
sangat2 best la kat sini.. orang orang kat sini tak sombong..
yang best lagy apabila aku ad kawan..

akak2 yang rapat dgn aku kat sini..
kamoo semua sentiasa di hati..
lep lep sangat..


nie kak fay.. hehe.. die baek jugak dgn aku.. 
thankz akak baek dgn zaty ..
lep u


ni gopal nama die.. haha.. budak nie tacinkk
mke die x dek..
haha die ni baye akak2 kat pic atz
nan pic bwh niey se..
haha.. die bkn pkwe aku ae....
pokcikkk ni da ad awekk..
die baek dgn aku je.. selalu kena mintak mcm2.. tapy x pena dapt.. haha.
haha mintak jek lebih2.. tapy x nak pon
sjeje kod men2.. eh gopalll
eh silap ahmad faiz muzaffar thankz x sombonk dgn akuss 

sayang dieorang sgt2..
semoga dapat berjumpa lagi..
thankz jaga zati dgn baek..
love u all 

hari berganti hari..waktu semakin berlalu..
25 april 2013 jam 4 petang..
akhirnyerrrr
aku dapat twaran ke matrikulasi perak aliran sains..
hati mmg gembira tapy ade juga sebak sbb 
sekejap je rasanyer kat kpmbp nie..
aku hanya ada waktu di sini sampai 3 mei je..
aku kena alek ke pahang uruskan sgala2 yang berkaitan
dgn matrik.. berat hati nak tinggal kan kpmbp.. 
27 mei bakal aku daftar kan diri di matrik perak..
hati takot sangat ..
yela aku tahu aku tak dek la pandai mane.
wsau sgt2 sbb amai yang straight A pergy sane..
aku takot sgt pada mulanyer.. 
tapy ramai yang support aku dri belakang,
cikgu2 pon nsihat gunakan peluang yang ade.
peluang nie cuma sekali..
so makin berbuak2 nak pergy..
tapy dalam masa yang sama
hati rasa takot .
tak pela aku akan cuba yang terbaek..
aku percaya Tuhan tue ade sntiasa dgn aku..
in sya Allah aku pon bole berjaya..
amin. doakan aku yerrr.. :)

tempat yang bakal aku jejak kan kaki
untuk menimba ilmu..
Ya Allah kau tutunkan la perjalananku
dengan rahmat mu..

harap-harap aku boleh biasakan dgn keadaan disini dgn saki baki pengalaman
duduk asrama dulu.. in sya Allah aku akan berjaya.. amin..