Saturday, 27 April 2013

koopkpmbp ke matrikulasi perak


dah lama tak update blog..
rindu blogging memang ade.
tapy nak wat cam ne sibuk dgn kehidupan skrang nie..
isnin hingga jumaat keje..
so x menyempat nak bka blog..

jadual kerja
isnin-khamis : 9.30 - 4.30
jumaat : 9.30 -1.30

jadual hujung minggu
sabtu & ahad : jengjalan dgn family along or alek pahang

pack kan jadual aku.. berfb pon curik2 masa.. kengkadang 
buka fb,tpy aku tido.. 
boleh dikata kan tiap 2 hari
aku akan tertido time tgh taip2 kat fb..
haha..

 
apakah ini?? ha? haha
ni la tempat aku part time..
koperasi kolej profesional mara
bandar penawar..
sesangat best sbb orang kat sini baek sgt2..

cerita sebenarkan -->hari mula mula kerja ramai orang ingat aku student sini..
bila aku cakap aku bkn student sini amai lak budak2 ni (eh sory lupe aku lagy muda)..
pembetulan akak-II & abang-II kat sini panggil aku akak.. hehe.. padahal aku lagy 
muda dari dieorg..hari2 tahan gelak.. hehe..masuk minggu kedua ramai orang da
tahu aku ni 18 tahun & ramai juga tahu aku ni adik sir zaki & madam nadia..
hari2 ade jer student yang mencungkil rahsia sbb tak paham aku ni adik 
sir azaki atau adik madam nadia.. aku pon cerita la, aku ni adik ipar sir azaki dan 
aku adalah adik kandung madam nadia,, sir azaki kahwin dgn akak sulung aku..

ni lah family along aku.. 

yang depan sekali tue abang aku
yang tengah2 tue angah aku
da yang belakang sekali adalah akuss..
hehehe.

masuk minggu kedua aku kerja da ramai tak panggil aku akak..
dieorang selalu sakat sakat aku..
best giler sbb student kpmbp ni sangat2 tidak sombong..
yang best lagy makcik2 cafe bek dgn aku..
so senang la aku bershopping2 di gerai mknan dieorg.. 
sangat2 best la kat sini.. orang orang kat sini tak sombong..
yang best lagy apabila aku ad kawan..

akak2 yang rapat dgn aku kat sini..
kamoo semua sentiasa di hati..
lep lep sangat..


nie kak fay.. hehe.. die baek jugak dgn aku.. 
thankz akak baek dgn zaty ..
lep u


ni gopal nama die.. haha.. budak nie tacinkk
mke die x dek..
haha die ni baye akak2 kat pic atz
nan pic bwh niey se..
haha.. die bkn pkwe aku ae....
pokcikkk ni da ad awekk..
die baek dgn aku je.. selalu kena mintak mcm2.. tapy x pena dapt.. haha.
haha mintak jek lebih2.. tapy x nak pon
sjeje kod men2.. eh gopalll
eh silap ahmad faiz muzaffar thankz x sombonk dgn akuss 

sayang dieorang sgt2..
semoga dapat berjumpa lagi..
thankz jaga zati dgn baek..
love u all 

hari berganti hari..waktu semakin berlalu..
25 april 2013 jam 4 petang..
akhirnyerrrr
aku dapat twaran ke matrikulasi perak aliran sains..
hati mmg gembira tapy ade juga sebak sbb 
sekejap je rasanyer kat kpmbp nie..
aku hanya ada waktu di sini sampai 3 mei je..
aku kena alek ke pahang uruskan sgala2 yang berkaitan
dgn matrik.. berat hati nak tinggal kan kpmbp.. 
27 mei bakal aku daftar kan diri di matrik perak..
hati takot sangat ..
yela aku tahu aku tak dek la pandai mane.
wsau sgt2 sbb amai yang straight A pergy sane..
aku takot sgt pada mulanyer.. 
tapy ramai yang support aku dri belakang,
cikgu2 pon nsihat gunakan peluang yang ade.
peluang nie cuma sekali..
so makin berbuak2 nak pergy..
tapy dalam masa yang sama
hati rasa takot .
tak pela aku akan cuba yang terbaek..
aku percaya Tuhan tue ade sntiasa dgn aku..
in sya Allah aku pon bole berjaya..
amin. doakan aku yerrr.. :)

tempat yang bakal aku jejak kan kaki
untuk menimba ilmu..
Ya Allah kau tutunkan la perjalananku
dengan rahmat mu..

harap-harap aku boleh biasakan dgn keadaan disini dgn saki baki pengalaman
duduk asrama dulu.. in sya Allah aku akan berjaya.. amin..