Wednesday, 11 January 2012

HYE nie tipssss 4 rpt dgn seseorg

assalamualaikum bloggers !
tips to be share dengan korang hari ini ialah macam mana nak lebih rapat , 
mesra dengan seseorang yang baru kite kenal . 
since korang baru nak berkenalan dengan lebih rapat kan . 
please take note apa yang aku nak cakap ya ? ;) tips ini berjantina unisex .
 maknanya dua alam . akan tetapi aku merasakan yang penulisan aku ini 
lebih merujuk kepada lelaki . yelahh tak kan perempuan lak 
nak buka langkah dulu kan ? aiseyyman :)

1. jangan gelojoh atau terburu - buru
dalam dunia sekarang ni , ramai akan terburu - buru bila 
dah jatuh hati dekat 
seseorang . yela . takut kena sambar dengan orang lain . 
sampai masa , time itu  juga nak nombor handphone la . 
nak pm atau chat kat fb sampai lebam . 
untuk orang yang baru nak berkenalan dengan seseorang .
 please . jangan gelojoh tau . perempuan tak suka lah seseorang 
yang macam desperate je . kita mesti steady beb ! cool je :) 
nak minta nombor handphone adalah caranya . 
jangan sampai memaksa . gentleman la sikit . 
kenalkan diri kita dan cakaplah kita nak berkenalan . 
kalau dia sombong atau nak tak nak je layan . 
sendiri mau faham la kenapa . hahaha .

2. usik - usik sikit
huuu , usik - usik ni pun kenalah tengok kiri dan kanan dulu tau .
 jangan hentam keromo je . mana tahu ada orang tak boleh nak bawa gurau . 
dah jadi kes naya kan . elok dapat kawan , terus tak dapat . 
dah duduk tepi dinding menangis kecewa . haha . 
kalau macam tak ada idea nak usik apa kan . 
cuba cerita benda yang menarik perhatian atau ceritakan kisah kehidupan korang . 
mesti si dia macam nak sangat tahu kan . yelah . 
orang perempuan kan suka dengar cerita orang :D lepas itu kan ,
 buat lah unsur suspen yang melampau sampai diri si dia rasa excited sangat nak tahu .

3. pandai berkata - kata
haha . kebiasaan orang lelaki kan mesti gagal kat part ini . 
korang tahu tak , seakan mereka ni macam tak tahu nak cerita 
apa bila dah berjumpa dengan perempuan . 
kononnya lidah kelu seribu bahasa la kan ~ oleh itu korang kenalah
 pandai cari idea untuk memulakan perbualan . tak kan korang nak 
duduk keras je macam batu . contoh : kalau masa tu korang pergi 
playground makan aiskrim kan ,
korang cakaplah - ''ei , kenapa la kon aiskrim ni bentuk kon ? 
dah tu majoriti mesti warna cokelat je kan . mesti orang yang 
cipta kon aiskrim ni suka main pasir kan , sebab tu warna cokelat je 
kon aiskrim kat dunia ni . awak masa kecil suka main pasir tak ?
 " walaupun bunyi macam seakan merepek je , 
sekurangnya dari situ mesti akan ada wujudnya interaksi antara satu sama lain . mueheheh .

4. biar dia rindu
last tip macam ni la pula . biar sampai si dia rindu . hahaha . 
macam mana nak buat ya ? dalam kita nak berkenalan 
dengan lebih rapat dengan seseorang , mesti kita akan selalu 
berhubung . cuba nanti satu masa atau satu hari itu, korang tak 
berhubung dengan si dia langsung. lepas itu cuba tengok 
reaksi si dia . kalau si dia pun sama senyap , alamat bahaya la tu !
 maksudnya korang ini hanyalah insan biasa di hati si dia . 
tapi kalau si dia mencari mesti si dia rindu kan :D

so guys , keep on trying ! 

ini sahaja , 
thanks for reading :)

TIPS MEMUJUK ORANG TERSYGGGGGG


assalamualaikum ! Oleh kerana lelaki kalau merajuk , buruk rupa ! 
tapi kalau perempuan merajuk , 
cute sangat rasa comel je ~ HAHA :D
 akhirnya dokter cinta NOARA ingin buah fikiran 
cara-cara nak memujuk lelaki kalau merajuk !
 bagi girls yang comel pula , 
renung-renungkanlah entri ini terutamanya bagi
 mereka yang sedang bercintan cintun ♥ 
sebelum kita semua mengetahui cara untuk memujuk ini , 
kita harus tahu 
apakah menyebabkan seorang orang 
yang bergelar lelaki itu merajuk . 
dia mungkin merajuk disebabkan :-

1. cemburu
yeah , ini faktor utama kenapa dia merajuk. 
dia cemburu disebabkan ada 
sesuatu yang cuba mengambil
 korang daripada dirinya . sebagai contoh : 
kawan dia nak usha korang untuk dijadikan gelpren .

2. tak dapat apa yang dia inginkan
dia inginkan sesuatu daripada korang , 
tetapi korang tidak memenuhi permintaannya . 
sebagai contoh yang terbaik , 
dia teringin makan tosei ,
 tetapi korang nak makan nasi ayam .
 jadi , dia pun merajuk sebab 
dia hendak jugak makan tosei ! fuh parah !

3. ada orang lain lebih hebat daripada dia
kadang-kadang dia merajuk 
untuk dapatkan perhatian korang ! 
dan adakalanya , 
dia merajuk sebab marah dan tidak selesa .
 untuk mengatasinya , 
dia perlukan korang disisinya ! 
akan tetapi
 dia guna cara agak licik
 iaitu dengan MERAJUK !

jadi ,
 bagaimana nak pujuk pula kaum lelaki
 yang gedik ini ? 
ini cuma tips dan panduan
 daripada dokter cinta NOARA♥

1. terangkan perkara sebenar
sebenarnya lebih mudah
 berkata benar daripada berdusta .  
Ceritakan kepada dia apa 
yang berlaku pada korang dan
 tanya padadia kenapa dia merajuk . 
berterus teranglah dalam
 perhubungan korang . 
janganlah berselindung .
 percayalah ,
 akan lebih banyak kebaikan
 daripada keburuka
n bila berterus terang ini .
 ini juga bermaksud
 korang menunjukkan bahawa 
anda menyayangi dia.

2. bertolak ansur dan bijak membuat keputusan
memang susah
 untuk kita bertolak ansur 
tetapi tidak bermakna
 kita kalah sekiranya kita mengalah .
 dalam situasi sebegini , korang haruslah 
bijak dalam menentukan keputusan. 
andai dia merajuk dan korang tidak berjaya
 memujuknya ,
 gunakan cara korang yang tersendiri
 dalam memujuk hatinya 
. dengan ini , 
korang kelihatan bijak dan bergaya
 dalam membuat keputusan.

3. panggil nama gelaran yang manja dan tip top
manis tidak semestinya manis bukan ?
 ketika dia tengah merajuk , 
cuba korang bergurau senda
dengan dia dengan 
menggelarkan dia
 :- bucuk , bacin , masam dan sebagainya . 
pada masa yang sama , 
selit-selitkan ayat-ayat power korang
 dalam perbualan
 tetapi masih mengekalkan gelaran
 yang manja dan tip top itu !

4. nyanyikan lagu buatnya
ini ialah tips dan panduan
 paling terakhir yang paling ultimate . 
kalau ditanya ,
 berapa ramai yang sanggup 
nyanyi untuk kekasihnya ? 
pernah tak korang nyanyikan lagu 
untuk kekasih korang ? 
mungkin jawapannya ramai 
yang mengatakan tidak . 
korang try la ! 
nyanyi dan berduetlah dalam telefon , 
mesti dia akan tersenyum dan ketawa 
walaupun suara korang macam petir -_-
 hee dengar suara buah hati
 pasti menghiburkan dirinya .

selamat mencuba ! ini hanya tips dan panduan sahaja .
 kalau tak jadi , 
dokter cinta NOARA ♥
 pon tak boleh nak buat apa .
 yang penting cuba dulu  ,
 oke ?
 terima kasih 
kerana membaca :')