Wednesday, 11 January 2012

TIPS MEMUJUK ORANG TERSYGGGGGG


assalamualaikum ! Oleh kerana lelaki kalau merajuk , buruk rupa ! 
tapi kalau perempuan merajuk , 
cute sangat rasa comel je ~ HAHA :D
 akhirnya dokter cinta NOARA ingin buah fikiran 
cara-cara nak memujuk lelaki kalau merajuk !
 bagi girls yang comel pula , 
renung-renungkanlah entri ini terutamanya bagi
 mereka yang sedang bercintan cintun ♥ 
sebelum kita semua mengetahui cara untuk memujuk ini , 
kita harus tahu 
apakah menyebabkan seorang orang 
yang bergelar lelaki itu merajuk . 
dia mungkin merajuk disebabkan :-

1. cemburu
yeah , ini faktor utama kenapa dia merajuk. 
dia cemburu disebabkan ada 
sesuatu yang cuba mengambil
 korang daripada dirinya . sebagai contoh : 
kawan dia nak usha korang untuk dijadikan gelpren .

2. tak dapat apa yang dia inginkan
dia inginkan sesuatu daripada korang , 
tetapi korang tidak memenuhi permintaannya . 
sebagai contoh yang terbaik , 
dia teringin makan tosei ,
 tetapi korang nak makan nasi ayam .
 jadi , dia pun merajuk sebab 
dia hendak jugak makan tosei ! fuh parah !

3. ada orang lain lebih hebat daripada dia
kadang-kadang dia merajuk 
untuk dapatkan perhatian korang ! 
dan adakalanya , 
dia merajuk sebab marah dan tidak selesa .
 untuk mengatasinya , 
dia perlukan korang disisinya ! 
akan tetapi
 dia guna cara agak licik
 iaitu dengan MERAJUK !

jadi ,
 bagaimana nak pujuk pula kaum lelaki
 yang gedik ini ? 
ini cuma tips dan panduan
 daripada dokter cinta NOARA♥

1. terangkan perkara sebenar
sebenarnya lebih mudah
 berkata benar daripada berdusta .  
Ceritakan kepada dia apa 
yang berlaku pada korang dan
 tanya padadia kenapa dia merajuk . 
berterus teranglah dalam
 perhubungan korang . 
janganlah berselindung .
 percayalah ,
 akan lebih banyak kebaikan
 daripada keburuka
n bila berterus terang ini .
 ini juga bermaksud
 korang menunjukkan bahawa 
anda menyayangi dia.

2. bertolak ansur dan bijak membuat keputusan
memang susah
 untuk kita bertolak ansur 
tetapi tidak bermakna
 kita kalah sekiranya kita mengalah .
 dalam situasi sebegini , korang haruslah 
bijak dalam menentukan keputusan. 
andai dia merajuk dan korang tidak berjaya
 memujuknya ,
 gunakan cara korang yang tersendiri
 dalam memujuk hatinya 
. dengan ini , 
korang kelihatan bijak dan bergaya
 dalam membuat keputusan.

3. panggil nama gelaran yang manja dan tip top
manis tidak semestinya manis bukan ?
 ketika dia tengah merajuk , 
cuba korang bergurau senda
dengan dia dengan 
menggelarkan dia
 :- bucuk , bacin , masam dan sebagainya . 
pada masa yang sama , 
selit-selitkan ayat-ayat power korang
 dalam perbualan
 tetapi masih mengekalkan gelaran
 yang manja dan tip top itu !

4. nyanyikan lagu buatnya
ini ialah tips dan panduan
 paling terakhir yang paling ultimate . 
kalau ditanya ,
 berapa ramai yang sanggup 
nyanyi untuk kekasihnya ? 
pernah tak korang nyanyikan lagu 
untuk kekasih korang ? 
mungkin jawapannya ramai 
yang mengatakan tidak . 
korang try la ! 
nyanyi dan berduetlah dalam telefon , 
mesti dia akan tersenyum dan ketawa 
walaupun suara korang macam petir -_-
 hee dengar suara buah hati
 pasti menghiburkan dirinya .

selamat mencuba ! ini hanya tips dan panduan sahaja .
 kalau tak jadi , 
dokter cinta NOARA ♥
 pon tak boleh nak buat apa .
 yang penting cuba dulu  ,
 oke ?
 terima kasih 
kerana membaca :')

No comments:

Post a Comment